Utomhus bastu SCANDIT


Drömmer du om att koppla av och vila efter en tuff dag? Tar du hand om din hälsa och ditt välbefinnande? Vi är säkra på att bada bastu är det bästa sättet att koppla av i harmoni med naturen! Med tanke på vår passion till denna fritidsaktivitet, inspirerad av nordisk livsfilosofi, skapade vi ett projekt som baseras på tre pelare: funktionalitet, modern design och naturnära teknologi. Vi har valt material av högsta kvalitet och kombinerat på ett sätt som ger vår bastu en unik karaktär.


Solid stomme


Trä har i många år använts för att bygga hus, och idag uppskattar vi särskilt dess isoleringskapacitet och förmåga att skapa en god atmosfär inomhus. För att bygga vår Scandit har vi tillämpat stomkonstruktion. Dess största fördel är att det är möjligt att snabbt monteras och byggas ut enligt egna behov.

Läs mer här

ThermoWood®

fasadbrädor


ThermoWood® brädor är stabila och tåliga, därför använder vi dem som Scandits väggbeklädnad. Tack vare sina goda egenskaper kan nordisktbarrträ med framgång användas i växlande väderförhållanden, vilket gör att den klarar sig utmärkt i den krävande miljön i bastun. Det är ett modernt trämaterial som tillverkas med hänsyn till miljön och ger oss känslan av välmående och hög komfort. ThermoWood® skapar en vänlig atmosfär tack vare sin varm yta och färg samt fin, sammetslen struktur.


Bastu


HUUM HIVE UGN


Ugnen HUUM HIVE är det perfekta valet till moderna konstruktioner. HUUM-aggregaten ger dig en unik bastuupplevelse där tusenåriga traditioner är kombinerade med nutida nordisk design. År 2015 prisbelönades varumärket HUUM i tävlingen RED DOT 21 AWARD.

Läs mer här

Styrenhet


Styrenheten UKU + APP till HUUM är en konsol som är enkel att använda samtidigt som den är säker, stilig och bekväm. Styrenheten har överhettningsskydd, föräldrakontroll och en dörrsensor (enheten stänger av ugnen automatiskt efter att dörren öppnats). Med mobilappen HUUM kan du slå på ditt bastuaggregat, ange start- och sluttid för bastuuppvärmningen och kontrollera bastuns temperatur oavsett var du befinner dig. Det är en mycket innovativ, modern och bekväm lösning.RUBEN DESIGN

Färgterapisystem


Vår bastu är utrustad med de bästa systemen för ljusterapi av RUBEN DESIGN. De olika färgerna har sina typiska energilaster. Den flerfärgade dioden innehåller kemiska ämnen som återfinns i ädelstenar.

Läs mer här

KARAVA träpaneler

på insidan


Kallio Groove är den nyaste plattprofilen utvecklad av Karava. Panelen skapar unika visuella effekter i bastu och vilorum. Det är ett perfekt exempel på en fusion av den bästa designen med den högsta kvaliteten.

Läs mer härBastubänkar


Bänkar skapar en bastu. Nyckeln är att hitta en lösning som ska uppfylla de höga förväntningarna. Karavasbastulavar är unikapå grund av breddenoch stilen:istället för den traditionella tvärgående konfigurationen installeras våra bänkar i längdriktningen.

Relaxdel


KB SOUND högtalarsystem


När vi utformade Scandit ville vi åstadkomma ett minimalistiskt och vackert nordiskt utseende, därför valde vi iSELECT 2,5 högtalarsystemet.

Läs mer här

Tillbehör


För att kunna fullständigt njuta av värmens välgörande effekter utrustade vi bastu med dessa tillbehör.

Läs mer härDusch


Här möts innovation med elegant design och hög nivå av funktionalitet. Infällt duschsystem GROHE Grohtherm Smart Control 310 Active Cube är vårt val när det gäller hög duschkomfort.

Läs mer här

Dedikerade relaxfåtöljer


Njut av en vilostund i en relaxfåtölj efter du badat bastu. De har utformats enligt de senaste trenderna för att garantera att fåtöljen känns bekväm mot kroppen. Det gör att de spända musklerna längs ryggraden och nacken får bättre stimulering och slappnas av.


ThermoWood® golv


För att göra det möjligt att fullständigt njuta av den vackra naturen runtomkring när man är i bastun har vi utformat trägolv som är integrerade med Scandit och tillverkas av högkvalitativt värmebehandlat trä. Materialet är hållbart och naturligt, utan kemiska tillsatser.

Läs mer här

Glaspartier


Stora fönster och dörrar som används i Scandit ökar ljusstyrkan och intrycket av rymden. Partierna är individuellt utformade för att integrera med hela designen och att lägga till sitt unika och moderna utseende. Fönsterramar är tillverkade av tall och matchar bastupaneler. Glaset som används i fönstren är härdat säkerhetsglas.