Tillbehör

För att kunna fullständigt njuta av värmens välgörande effekter utrustade vi bastu med dessa tillbehör:

BASTUSTÄVA + BASTUSKOPA

En bastustäva av engod kvalitet tillverkad av tjocka tallstavar utrustad med en halvgenomskinlig plasthink som rymmer 4 liter som gör att stävan inte läcker. Träskopa för badkastning, 35 cm lång. Tillverkad av högkvalitativ kvistfri asp, kompletterar utmärkt bastustävan.

BASTUKVAST AV BJÖRK

Björklöven innehåller eteriska oljor, C-vitamin och provitamin A, samt kåda och ämnen som gör huden brun, ämnena har en välgörande effekt på människans hud, den blir mjuk och smidig. Björkbladen innehållersaponin, som har liknande egenskaper som i tvål och som varsamt rengör din hud.

BASTU SANDUR

När man badar bastu bör man inte använda elektriska tillbehör som inte är särskilt avsedda för användning i bastu. Förhållandena i bastu - den höga temperaturen och fuktigheten - kommer snabbt att avreglera all utrustning. Då är det bra att komma ihåg bastu sandur som har använts för att mäta tid i århundraden, oavsett väderförhållanden. Scandit är utrustad med många elektroniska anordningar, men vi älskar beprövade och effektiva lösningar. Vi förlitar oss på tidlös design och enkel form.

ETERISKA OLJOR

Genom att tillsätta några droppar av naturliga eteriska oljor ibastustävan med vatten som kastas på de heta stenarna får vi en aromaterapibehandling.

TERMO-/HYGROMETER

En pålitlig Thermo-Hygrometer är ett utmärkt sätt att hålla koll på fuktinnehållet och temperaturen i ditt bastuum.